Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
 Cherry's thoughts. 🍒

'' A man who writes, is never alone. ''

Decât să înșeli, mai bine vezi ce nu merge. Apoi rezolvi împreună sau lași.

Decât să înșeli, mai bine vezi ce nu merge. Apoi rezolvi împreună sau lași.
Un bărbat care se respectă niciodată nu își va înșela femeia. Nu o va înjosi și nu o va face să se simtă prost. Pentru că el a ales-o. El s-a îndrăgostit de ea și tot el și-a promis să fie bărbatul corect, grijuliu, de încredere. El a decis să o țină de mână și să împartă cu ea patul, masa, gândurile și fiecare minut. Atunci, care e sensul să o înșele? Ar ieși că-și înșeală propria decizie. Că alegerea lui nu valorează nimic. Că nu e bărbat. Decât să înșeli, mai bine vezi ce nu merge. Apoi rezolvi împreună sau lași. Rezolvi, pentru că ții la omul de lângă și lași, pentru că înțelegi că nu mai aveți nimic în comun. Dar nu înșeli. Totul pornește de la alegerea pe care ai făcut-o odată. Ai ales-o pe ea dintre toate femeile, pentru că ți-a plăcut. Pentru că ai vrut să trăiești cu ea viața, să împarți cu ea lumea. Tu ai vrut și nimeni altcineva. Deci e mult mai josnic să trădezi un om pe care-l credeai al tău. Și e mult mai greu apoi să te privești în oglindă și să zici că nu a fost nimic. A fost. Gestul tău necugetat a fost, trădarea ta a fost și cicatrici lăsate în urmă…și ele au fost. Fii corect în primul rând cu tine.
 Bărbaţii înşală de câte ori au ocazia. E revoltător faptul că ei pretind că nici măcar nu se numeşte că înşală atâta timp cât nu includ sentimente în respectiva aventură. Scuza lor ar fi că nu e vorba de o trădare mentală, întrucât, pentru ei, actul sexual nu implică emoţii, aşa că ei se pot culca, teoretic, cu toată populaţia feminină a Globului fără să simtă vreo remuşcare. Greşit! Există sentimente când te culci cu alta! Ale mele! Ştiu că eşti în stare să ţi-o tragi cu oricine, pentru că sex is sex no matter with whom, dar MIE îmi pasă. Eu mă simt trădată, chiar dacă îmi spui că mă iubeşti pe mine şi că ea e doar un obiect sexual. Cum vrei să te respect dacă tu eşti în stare să consideri o femeie (chiar dacă e alta decât mine) obiect? De iubire nici nu se mai pune problema. Poate că e adevărat că sunteţi nişte animale şi că separaţi sentimentele de actul sexual, dar ar trebui să vă gândiţi de două ori înainte să o faceţi măcar din respect pentru nefericita care e suficient de naivă încât să spere că poate, de data asta…Nu ştiu dacă e mai jalnic să ţi se întâmple să te înşele sau să ţi se-ntâmple şi să nu ştii. Oricum, dacă mai există o urmă de bun-simţ pe undeva pe Pământ, ar trebui măcar să te anunţe că şi-a găsit sufletul-pereche în alt trup decât al tău înainte să get down to business with it. Dar asta n-o să se întâmple, pentru că relaţia sentimentală ideală pentru un bărbat e un harem. Toţi bărbaţii înşală. Cei mai puţin atrăgători – mai rar spre deloc, dar asta nu trebuie să vă inducă în eroare. Bărbaţii fideli sunt cei corecți. Există bărbaţi naşpa şi bărbaţi cu very low self-esteem, care nu sunt în stare să înhaţe ocazia atunci când li se oferă. Mă fascinează totuşi puţinii care nu au  looks, dar au temperament puternic şi seduc prin atitudine, în ciuda cheliei sau a burţii. Dacă se întâmplă minunea să nu te înşele, înseamnă că nu are suficientă încredere în el încât să treacă la fapte (unii nici măcar n-au curaj să încerce să seducă în afara relaţiei atunci când vor şi pretind că sunt fideli; sunt doar laşi), dar asta nu înseamnă că n-ar vrea să te înşele şi că în mintea lui nu o face deja. Există bărbaţi care au mai multe şanse să înşele şi bărbaţi care au mai puţine. Unora le pasă mai mult dacă vor fi descoperiţi şi îşi iau precauţii multiple, alţii – deloc. Dar de fiecare dată când vor avea ocazia, adică atunci când vor fi siguri că nu vor fi descoperiţi, o s-o facă şi o să te mintă fără remuşcări.
Înșeli o dată, de două ori, de trei. Și pe urmă ce faci? O iei de la capăt? Îți vinzi alegerile ca pe o marfă? Dai demnitatea și respectul de sine pe-o oră de plăcere? E absurd. Un bărbat știe să prețuiască omul pe care l-a ales. Și mai știe că lucrurile într-o zi se pot schimba. După ce înșeli poți să înțelegi că ea de fapt e omul tău și sufletul tău. Și atunci cum să o privești în ochi? Cum să-i mai spui că o iubești? De asta fii sigur că un bărbat corect nu va înșela niciodată. O va părăsi, o va face să sufere pe un moment, dar nu va înșela. Sau o va iubi pentru toată viața.
Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe: